یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

ابو علی خلال که شیخ حنابله است، می‌گوید: هرگاه، مشکلی بر من عارض شود، قبر موسی‌بن‌جعفر(ع) را زیارت می‌کنم و به ایشان متوسل می‌شوم و خداوند امر، را بر من آسان می‌کند.

به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، بررسی «زیارت امام رضا(ع) از دیدگاه فریقین» عنوان مبحثی است که در شانزدهمین شماره از فصلنامه «سفیر»، از سوی مجتمع عالی‌ المصطفی(ع) مشهد مقدس، بر روی میز مطبوعات قرار گرفت.

محمد علی برهانی شهرستانی، در این مطلب، با ارائه مستنداتی از بزرگان اهل سنت، در این‌باره می‌نویسد: از پیشوایان اهل سنت، بیش از همه، شافعی، نسبت به اهل بیت پیامبر(ص)،  اظهار ارادت و اخلاص می‌نمود و به آنان، متوسل می‌شده، همچنین، ابو علی خلال که شیخ حنابله است، می‌گوید: هرگاه، مشکلی بر من عارض شود، قبر موسی‌بن‌جعفر(ع) را زیارت می‌کنم و به ایشان متوسل می‌شوم و خداوند امر، را بر من آسان می‌کند، وی همچنین در این نوشتار روایتی را از، کتاب احقاق‌الحق تستری ج12 ص252، از عایشه همسر رسول خدا(ص) نقل کرده که پیامبر فرمود: هر کسی، فرزندم را در طوس، زیارت کند، مثل این است که، سه حج بجا آورده است.

عناوین فصلنامه شامل: «لوتر و اصطلاحات دینی» به قلم سید حسن حسینی، «سیری در اندیشه فلسفی و عرفانی حکیم اشرف‌الدین‌غزنوی»، نوشته‌ای از محمد جواد حسنی، «رابطه اخلاق و دین از دیدگاه سید قطب»، به قلم بی بی زهرا حسینی، «تکثر ادیان در دام سنجش»، اثر حسن رضا فهیمی و «پوچ‌گرایی نامحسوس کریشنا مورتی»، به قلم وهاب مشهدیان می‌باشد.

«آصف لعلی»، در موضوعی تحت عنوان «عقل فلسفی از دیدگاه ملاصدرا و اسپینوزا به مطالبی نظیر، تعریف عقل، توانا‌یی عقل در کشف حقیقت و رابطه عقل با دین و پاسخ های این دو فیلسوف پرداخته است:

ملاصدرا، عقل را به عنوان قوه شناختی، می‌شناسد که از طریق آن می‌توان، حقائق نظری و عملی را شناخت. از نظر او، عقل فلسفی، توان درک تمام جزئیات جهان را ندارد و در پاره‌ای موارد، وحی، تنها بیان کننده حقائق است. وی در عین حال، میان عقل و دین، تعارض واقعی، قایل نیست و در رفع تعارض‌های ظاهری، میان عقل و دین، به راه حل گفت‌و‌گویی و تعامل، اعتقاد دارد، در مقابل، اسپینوزا، به توانمندی نامحدود عقل، قائل است، تعارضات عقل و دین را در پاره‌ای موارد، واقعی می‌داند و راه حل او، تأویل دین به نفع دستاوردهای عقل است، در مجموع، نگاه ملاصدرا به عقل، نگاهی معتدل تر و کامل‌تر است و نگاه اسپینوزا، نگاهی افراطی‌تر و عقل‌گرایی محض است.

شانزدهمین شماره از فصلنامه تخصصی علوم اسلامی «سفیر» به صاحب امتیازی، مجتمع آموزش عالی «المصطفی» مشهد مقدس و مدیر مسئولی، محمد حسین مهدوی مهر، در 179 صفحه منتشر شده است.

عزیزان جهت ارتباط با فصلنامه به نشانی: مشهد خیابان امام خمینی، بازارچه سراب، جامعة‌المصطفی ‌العالمیه- واحد مشهد مقدس معاونت پژوهش، دفتر فصلنامه سفیر مکاتبه و یا با تلفن 2281661-0511 تماس بگیرند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha